November elsején az Erdélyi Magyar Ifjak kolozsvári szervezete a Házsongárdi temetőben emlékezett meg nemzetünk ott nyugvó nagyjairól.

Tovább >>>

Az Erdélyi Magyar Ifjak csíkszeredai szervezet két programot ajánl figyelmetekbe. Ifjú fotósok és színészek, figyelem!

Tovább >>>

Három óra állt a háromtagú középiskolás csapatok rendelkezésére pénteken, hogy beszerezzék az Áprilisi Nagygyűjtés (ÁNGI) listáján szereplő dolgokat, és megválaszolják a fejtörő kérdéseket. A csíkszeredai EMI legutóbbi akciójának beszámolóját olvashatjátok!

Tovább >>>

Az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) csíkszeredai szervezete immár 4. alkalommal szervezi meg, hagyományos április elsejei, pénteken 16 órakor kezdődő, fiataloknak szóló tréfás rendezvényét. Az Áprilisi Nagygyűjtés Becézve – ÁNGI nevű verseny középiskolásoknak szól.

Tovább >>>

Már-már hagyományossá vált áprilisi harácsolás veszi kezdetét Csíkszeredában, a helyi EMI szervezésében.

Tovább >>>

Az Erdélyi Magyar Ifjak csíkszeredai szervezete idén második alkalommal szervezte meg a Szabadság Krónikája névre keresztelt történelemi vetélkedőt, melyre 9-11. osztályos diákok részvételével a Segítő Mária Katolikus Gimnázium dísztermében került sor.

Tovább >>>
"... s én fenyőtől fenyőhöz megyek
És minden fenyőt megsimogatok.
És megkérdezem: VIRRASZTOTOK még? "
                                             Reményik Sándor
Tovább >>>
A legenda szerint a nándorfehérvári csata előtt a török hatalmas máglyát épített, hogy megrettentse a bekerített védőket. A maroknyi magyar védő válaszképpen ezernyi apró mécsest gyújtott a vár fokán…
Ez a háború még ma is tart, az újra fellángoló birodalmak tűzvésze még nem tudta legyőzni nemzetünket, mert mindig volt, aki mécseseket gyújtson! Ön sem adhatja fel! Ne féljen a nagy tűztől, hanem gyújtsa meg a sajátját!
Tovább >>>

Karácsony a fény újjászületésének ideje bennünk és a természetben. Közös ünnepre hívunk benneteket.

December 21-én, 19 órakor, a Sikó hegyen. (Mezőpanit)

Tovább >>>

Helyezd el a számítógép asztalára az adventi koszorút. Töltsd le és indítsd el az alábbi programot:  adventi koszorú.

Tovább >>>

2010. december 4-én, Székelyudvarhelyen tartja az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács az országos küldöttgyűlését. Ezen alkalomból az EMI levelet fogalmazott meg, amely szerint az autonómia, a nyelvhasználat, a magyar egyetem és a népesedés ügyében szeretne közös stratégiai partnerséget az erdélyi magyarokkal. 

Tovább >>>
Szeretettel várjuk mindannyiukat, felekezeti hovatartozástól függetlenül az alábbi időpontokban:
december 5-én 10 órakor a Farkas utcai templomba,
december 12-én 11 órakor a belvárosi unitárius templomba,
december 19-én 10 órakor az evangélikus-lutheránus templomba.
Tovább >>>

“Utaidat vágyva kerestem,
S utaid megtaláltak engem.
Csodáidat látni akartam,
S ámulok rajtuk szakadatlan.”
Fejes Ádám-Ádventi örvendezés

Tovább >>>

November 26-28 között került sor a XIII. EMI Találkozóra a Sepsiszentgyörgy melletti Benedek-mezőn. A csapatépítő rendezvényen mezőpaniti, marosvásárhelyi, csíkszeredai, sepsiszentgyörgyi fiatalok vettek részt, akik ismereteiket bővítették a hétvége folyamán.

Tovább >>>

Az EMI nagyváradi szervezete folyó év november 28-án tartotta 2010-es rendes évi közgyűlését.

A közgyűlés meghallgatta a tevékenységi és pénzügyi beszámolókat, valamint megválasztotta a nagyváradi szervezet vezetőit a következő esztendőre. 
Tovább >>>

Közösségi napot szervezett 2010. november 27-én Búzácsbocsárdon, az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) Szórványért szakcsoportja és Boros Erzsébet népdalénekes. A rendezvény nagyon sikeresnek bizonyult, körülbelül 180-an voltak jelen az előadásokon és az arckifejezésekről és a későbbi visszajelzésekből ítélve, mindannyian jól érezték magukat.

Tovább >>>

 2010. november 19-én, Budapesten találkozót tartott az Erdélyi Magyar Ifjak és az Egyesült Magyar Ifjúság elnöksége. Erdélyből Soós Sándor, Belső-Magyarországról Strahl Zoltán, Ilenczfalvi-Szász Veronika és Biró Gergő képviselte szervezetét. Az egyeztetés célja a két szervezet közötti kapcsolat erősítése, a múltbeli sérelmeken való túllépés és a jövőbeli együttműködési lehetőségek kijelölése.

Tovább >>>

Szerdán, 2010. november 17-én a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) és az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) elnökségi tagjai megbeszélést tartottak az időszerű ifjúságpolitikai kérdésekről. A Kolozsváron tartott megbeszélés fő napirendi pontjai az átalakuló magyarországi támogatáspolitikai ifjúsági vetülete, az iskolai tanulmányi kirándulások alakuló programja, valamint a december közepén sorra kerülő Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK, mely az ifjúsági MÁÉRT-nak is nevezhető) ülése.

 
Tovább >>>

 Játéknapot szerveznek az EMI önkéntesei.

Tovább >>>

Az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) Szórványért szakcsoportja, Makkai Dénes lelkipásztor, a Communitas Alapítvány és a Fabó Imre Alapítvány támogatásával játéknapot szervezett szeptember 25-én, szombaton a Fehér megyei magyarpéterfalvai kultúrházban Prücsöktánc a szórványban címmel. 

Tovább >>>

Régi és rossz erdélyi szokás, hogy magyar emberek a románság nyelvén szólalnak meg a saját szülőföldjükön, mintha valamiféle turisták vagy bevándorlók lennénk. Holott sem látogatók, sem jövevények, ellenkezőleg: őslakosok vagyunk mi itt, eleink földjén, még akkor is, ha a határok átléptek fölöttünk, s még akkor is, ha mesterségesen változtatták meg ezt követően településeink etnikai arányait.

Tovább >>>

Hetek óta megrendüléssel követjük a magyarországi árvízi helyzetet és együttérzünk a vészhelyzetbe került embertársainkkal. Elevenen él bennünk a 2005. évi udvarhelyszéki árvíz borzalma, amelyet anyaországi nemzettársaink példátlan segélyezési hullámmal igyekeztek enyhíteni.Most rajtunk a sor, hogy lelkiismeretü nkre hallgatva az árvízkárosult magyar testvéreink segítségére siessünk!

Tovább >>>

Nincs már sok hátra, és megnyitja kapuit Erdély legnagyobb nemzeti fesztiválja, az immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő EMI-tábor. Az évek során a nemzeti értékrendet valló fiatalok Kárpát-medencei találkozóhelyévé vált Gyergyószentmiklós melletti rendezvény tavaly már több mint 17 000 napi belépőjegyes látogatót számlált.

Tovább >>>

Támogasd aláírásoddal a "sic" székely domainnevet

Tovább >>>

December 19én 5 elszánt fiatal elindult felkeresni a mások által elfeledt területeket, ahol a megmaradt tucatnyi magyar szinte teljes apátiába zuhant. A legfőbb cél az volt, hogy a gyerekeket nemcsak kézzel fogható dolgokkal ajándékozzuk meg, hanem éreztetni akartuk velük, hogy máshol léteznek olyan fiatalok akik foglalkozni szeretnének velük, és felkarolni azokat akik tovább akarnak tanulni magyar nyelven.

Tovább >>>

Az Erdélyi Magyar Ifjak 2oo9-ben immár ötödik alkalommal szervezte meg Erdély legnagyobb nemzeti jellegű ifjúsági rendezvényét az EMI-tábort, melynek helyszíne a Gyergyószentmiklóstól 3 km-re lévő Hétvirág panzió területe, időpontja augusztus 5-9.

Tovább >>>

Több mint 1000 gyermek vett részt az Erdélyi Magyar Ifjak és az Egyesült Magyar Ifjúság szervezésében megvalósult mesejáték turnén. Erdély 11 településén (Nagyvárad, Bánffyhunyad, Kolozsvár, Torockó, Marosvásárhely, Gyergyószentmiklós, Gyimesbükk, Gyimesközéplok, Csíkszereda, Székelyudvarhely, Déva) várták a legkisebbek a délvidéki Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház mesejátékát, mely Wass Albert Erdők könyve című műve alapján készült.

Tovább >>>

Az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) a délvidéki Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínházzal karöltve, harmadik erdélyi turnéjára készül 2009. február 16-21 között. Idén egy mesejátékot készítettünk elő, Erdők meséjecímmel, Wass Albert Erdők könyve című művéből. 

11 településen szervezzük meg az előadást...
Tovább >>>

Január utolsó hétvégéjén tartotta az év első táborszervezői gyűlését az Erdélyi Magyar Ifjak. Az Erdély egész területéről összesereglett EMI-s csapat (mintegy ötven fiatal) képezi az idei rendezvény „kemény magját”, de a helyi szervezetek révén ennél várhatóan még több ifjú járul majd hozzá a négy év alatt hazánk egyik legnagyobb és legfontosabb rendezvényévé előlépett tábor sikeréhez.

Tovább >>>


"Nagy magyar télben picike tüzek,
Jaj, be szétszórva égtek,
Királyhágón, Kárpáton, mindenütt!
De mondok egyet néktek,
Szilárd fények és szilárd vándorlángok,
Mit gondoltok: ha összefogóznátok!"

Reményik Sándor
A román sajtó elmúlt heti kirohanásai hatására kibővült az október 13-20 között szervezett Wass Albert hét programja.Tovább >>>
Az Erdélyi Magyar Ifjak által meghirdetett Wass Albert-emlékév keretében újabb nagy írónkhoz kapcsolódó rendezvénysorozatra hívjuk Erdély érdeklődő közönségét.Tovább >>>
Wass Albert munkásságának emlékére műsoros napokat tervez a székelyföldi magyarság, melyeken az író egyik fia is részt vesz.
Tovább >>>
Siklósi Beatrix és Matúz Gábor (a Hóhér, vigyázz! című film készítői) hangulatos, közel harminc perces videoanyaga itt tekinthető meg: http://www.echotv.hu/video/index.php?akt_menu=1038&media=4247Tovább >>>
Önrendelkezés, egyetem, nyelvi jogok, népesedés, Wass Albert, történelmünk, kultúránk, elcsatolt területeink, nemzeti önvédelem: az EMI által folyamatosan felszínen tartott témák, rangos előadók által boncolgatva, hatalmas érdeklődés mellett, Istennel, borral, filmmel, nemzeti rock-koncertekkel, kicsiknek és nagyoknak szóló magyaros foglalkozásokkal – megerősödve, a második legnagyobb ilyen jellegű magyar rendezvénnyé előlépve ért véget vasárnap a IV. EMI-tábor. Több előadó a nemzeti gondolat erdélyi zászlóvivőjeként értékelte az eseményt és a mögötte álló fiatalokat.Tovább >>>
Ezzel a címmel jelentetett meg a Mentor kiadó Fábián Tibor tollából egy karcsú és gondolatgazdag kötetet. Időszerűségét az is erősíti, hogy 2008-at Wass Albert évévé nyilvánították az író hívei.Tovább >>>
Urak (e megszólítást kérjük merő tartalom nélküli formaságnak tekinteni), Eörsi kollégájuktól megüzentük 2004 december 5-e után, mi a véleményünk az olyan politikai erőkről és politikusokról, akik saját népük ellen uszítanak. Véleményünk – és a megalázott, megtagadott erdélyi magyarság véleménye – azóta sem változott; nem vagyunk SZDSZ-esek, akik az ún. rendszerváltás idején még állampolgárságot ígértek az elszakított magyaroknak, utána meg hallani sem akartak róla.Tovább >>>
Rossz belegondolni, hogyan érezhetik magukat, a főként idős, beteg magyar emberek, amikor a kórházi ágyon fekve, fájdalmakkal, félelemmel küszködve egy idegen nyelv használatára kényszerítik őket. Nem véletlen tehát, hogy Finnországban rendszeresen indulnak svéd nyelvtanfolyamok finn ápolónők számára, és az sem véletlen, hogy Dél-Tirol szerte mintegy 800 egészségügyi dolgozóval – köztük 700 orvossal – az intézmények azért nem kötnek végleges munkaszerződést, mert a régió egyik hivatalos nyelvéből – olaszból vagy németből – nem rendelkeznek nyelvvizsgával.Tovább >>>
Elfogadhatatlan, hogy a negyedrészt magyar ajkú Kolozsváron ne biztosítsák az anyanyelvhasználati jogot a közigazgatásban, sérelmezte Markó Béla – tudósít a Newsin. Kampány van, de nem feledjük Elnök úr szavait. Ugyanakkor kérjük, a jövőben nevezze meg az ötletgazdát is.Tovább >>>
Arra kérjük Önt, tisztségénél fogva járjon közbe annak érdekében, hogy a parlament a hivatalos nyelvhasználathoz szükséges küszöböt 20%-ról 10%-ra csökkentse; a nyelvhasználati küszöböt ne csak az egyes településen élők arányához, hanem nominatív létszámához is kössék, ahogy azt például Finnországban vagy Kanadában teszik (e tekintetben javasoljuk a 10 ezer fős korlát bevezetését).Tovább >>>
Vizsgálatot indított az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) ama kezdeményezése ügyében, hogy szüntessék meg a romániai betegellátásban a magyar nemzetiségû pácienseket sújtó hátrányos megkülönböztetést.Tovább >>>
Dél-Tirolban és Ausztriában járt a pécsi Német Kör meghívására az EMI alelnöke, hogy belső-magyarországi kisebbségi képviselőkkel együtt megvizsgálja, hogyan működnek az ottani autonómiaformák.Tovább >>>
Mégpedig Kézdivásárhelyen, Gyergyószentmiklóson és Székelyudvarhelyen.Tovább >>>
Bűnösök voltak szüleink, bűnösök vagyunk mi, gyermekeink és unokáink, bűnösök voltak nemzetünk Felvidéken élő fiai csak mert éltek és dolgoztak őseik ezeréves földjén?? Ők nem bűnösök, hanem áldozatok!Tovább >>>
Járuljon hozzá Ön is közös célkitűzéseink megvalósulásához adója 2%-ával!
Ne adja a román államnak, ha hazájukért cselekvő fiataloknak is lehetősége van eljuttatni!
Tovább >>>
A Kálvineum művelődési ház zsúfolásig telt (ami közel 400 nézőt jelent), a hálás közönség pedig minden egyes jelenetet tapssal köszönt meg a felejthetetlen alakítást nyújtó művészeknek.Tovább >>>
Egy 17 éves magyar fiatalt, Lészai Lehelt egy román fiatalokból álló 3-5 fős román csoport megvert, akik közül legalább egy személy az Új Jobboldal nevű szélsőséges szervezet tagja. Az Új Jobboldal a magyar nemzeti ünnep napjára (március 15-ére) kapott engedélyt a Polgármesteri Hivataltól – az engedélyt személy szerint Ön írta alá – arra, hogy tiltakozást szervezzen az ún. magyar szeparatizmus ellen.Tovább >>>
Az erdélyi közönség 2007 januárjában ismerte meg a délvidéki Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház előadását, Wass Albert Jönnek és Adjátok vissza a hegyeimet című kisregényeinek színpadi változatát, A VILÁG ÉS A VÉGE címmel.
Hatalmas elismerés és érdeklődés fogadta a délvidéki társulat játékát. Erdély 6 városában mintegy 3500 néző vastapsa kísérte végig a színdarabot.
A tavalyi sikerek, és az idei emlékév okán, március 27- 31. között, partiumi útra indul a darab.
Zilahra, Nagykárolyba, Szatmárnémetibe, Nagyváradra és Aradra látogat a délvidéki társulat, hogy az ott élő magyar közösségek is erőt meríthessenk Wass Albert gondolataiból.
Tovább >>>
Szervezetünk úgy véli: annak következtében, hogy a magyar népesség az egészségügyi intézményekben nem vagy csak hézagosan használhatja anyanyelvét, a román állam az erdélyi magyarság számára nem képes ugyanolyan minőségű egészségügyi ellátást biztosítani, mint a román lakosság számára.Tovább >>>
Az EMI vezetői a küldöttgyűlésen hangsúlyozták: Gál Kinga meghívása nemcsak a szervezet munkájának elismerését jelenti, hanem a szervezet tevékenységének egy új lépcsőfokát is, mely terveik szerint szakmai szinten tett lépésekkel is megkísérli az erdélyi magyarság helyzetének javítását.Tovább >>>
Anélkül, hogy az új államot kikiáltó albánok vagy a Délvidéket orvul és jogtalanul megszerző, az ottani magyarok jogait lábbal tipró Szerbia mellé állnánk, felszólítjuk az erdélyi magyarságot arra, hogy számoljon le évszázados kishitűségével, és vegyük észre, hogyha egy nép minden erejével akar valamit, és önfeláldozóan képes küzdeni is érte, akkor előbb-utóbb eléri célját.Tovább >>>
Wass Albertre emlékezik az író halálának tizedik évfordulóján az Erdélyi Magyar Ifjak Marosvécsen és Holtmaroson február 17-én, vasárnap délután.Tovább >>>
A Kárpátok medencéje ezer éven át otthonunk volt, és se bevándorlónak, se beszivárgó menekültnek, se erőszakkal odatelepítettnek nincsen joga ahhoz, hogy onnan kiüldözzön, rajtunk uralkodjon, nyelvét, szokásait reánk erőszakolja.Tovább >>>
Véleménye mindenkinek lehet, nincs is ezzel semmi baj, inkább akkor van, amikor a sokak szeme elé kerülő írott betű papírra vetője nem méri fel felelősségét, ráadásul még az egyetemi tanári tisztség által biztosított tekintéllyel is visszaél, mint tette azt Shafir úr, aki egy sor valótlanságot állítva rágalmazza az Erdélyi Magyar Ifjakat, mert vezetőik tiltakoztak Szili Katalin látogatása ellen, hazaárulónak nevezve a Gyurcsány Ferenc mellett december 5-e, az októberi rendőrterror és a többi viselt dolga ellenére is kiálló MSZP-s politikust.Tovább >>>
Szervezetünk tiltakozik Kolozsvár és Wass Albert emlékének meggyalázása ellen minden jóérzésű magyar ember nevében, azt javasolva modern hazaárulóinknak, egyeztessenek a magyarkérdés megoldásáról Bukarestben vagy a Kempinski szállóban.Tovább >>>
A megemlékezés ugyanakkor a Wass Albert-év Erdélyi Magyar Ifjak általi megnyitását is jelentette, a szervezet ugyanis több rendezvénnyel kívánja megünnepelni az írófejedelem száz éves születésnapját.Tovább >>>
A bejelentett, engedélyezett megmozduláson résztvevők magyar nemzeti zászlóval, Árpád-sávos zászlóval és Ne bántsd a magyart!, Magyar kormányt, magyar állampolgárságot! - feliratú transzparensekkel érkeztek.Tovább >>>
Az Erdélyi Magyar Ifjak elnöksége megelégedéssel állapítja meg, hogy nemzetrészünk továbbra is az autonómiáért síkra szálló, határozott fellépést várja el politikusaitól – erre adta szavazatát az európai parlamenti választáson, függetlenül attól, hogy kire szavazott.Tovább >>>
Hitte, érezte, hogy a magyarság sem véletlenül került a Kárpát-medencébe, s dolga van még itt. Ebben hiszünk mi is, erdélyi magyar ifjak, száz évvel később. Magunkénak érezzük és különböző helyszíneken bár, de egyként mondjuk a ránk az égből tekintő költővel: „Hunyjon ki két szemem világa, mikor nem rád tekint, népem, te szent, te kárhozott, te drága!”Tovább >>>
Marosvásárhely, Kolozsvár, Nagyvárad, Debrecen, Budapest, Győr, Komárom, Bécs, Zürich, Bern, Genf, München, Strassburg – ez a Bolyai Kezdeményező Bizottság, az Erdélyi Magyar Ifjak és az Országos Magyar Diákszövetség által szervezett karaván útvonala. A körút nemcsak a figyelemfelkeltést szolgálja, konkrét célja az Európa Tanács elnökével való találkozás, akinek átadják a kolozsvári és a vásárhelyi érintettek önálló magyar karok létrehozására vonatkozó igényeit.Tovább >>>
Az Erdélyi Magyar Ifjak nagyváradi szervezete megelégelte a román városvezetés elodázó taktikáját, és előzetes egyeztetést követően kétnyelvű utcanév-táblákat helyezett el néhány a város központjában levő (magyar tulajdonú!) ingatlanra. A magát demokratikusnak és magyarbarátnak hazudó román hatalom azonnal letépte azokat, a magyar nyelvért szót emelő EMI-st pedig tettleg is bántalmazták.Tovább >>>
Virágeső a nagyváradi utcaköveken címmel mutatott be az Erdélyi Magyar Ifjak nagyváradi szervezete a város 1940-es felszabadulását idéző, máig kiadatlan fényképeket is tartalmazó egyedülálló könyvet.Tovább >>>
Beazonosíthatatlan műfajú üzenetet intézett az RMDSZ ifjúsági szervezete az EMI-hez, megnyilatkozásunkra reagálva. Hogy melyikre, az sajnos nem derül ki belőle, ahogy az sem, pontosan mi okozta felháborodásukat. A Krónika szerint a Vonja vissza a listáját az RMDSZ című, a Transindex olvasatában pedig Markónak semmi köze szabadon bocsátásunkhoz címet viselő közleményünkre reagáltak. Mi mindkét változatot elképzelhetőnek tartjuk, döntsétek el Ti!Tovább >>>
Amennyiben az RMDSZ-nek nem a pártérdek és a pozíciók megtartása vagy elfoglalása a fontos, hanem az erdélyi magyarság jövõje és képviselete (ahogy azt gyakran hangoztatja), vonja vissza a pártlistát, és támogassa a feleannyi szavazattal bejutni képes Tõkés Lászlót, általa pedig az autonómia ügyét és a hiteles képviseletet!Tovább >>>
Meglepődve értesültünk a Magyar Távirati Iroda híréből arról, hogy Markó Béla elmondása szerint a nagyszebeni rendőrségről a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, pontosabban ő segítségével engedtek szabadon.
Meglátásunk szerint szabadon bocsátásunkhoz az RMDSZ-nek és Markó Bélának semmi köze sincs.
Tovább >>>
A Királyhágómelléki Református Egyházkerület vezetői német és angol nyelvű szórólapokon hívták fel a figyelmet a romániai kirakatökuméniára a nagyszebeni 3. Európai Ökumenikus Nagygyűlésen. A szórólapot és a KREK-et bemutató brosúrákat szállító nagyváradi EMI-seket a hatóságok törvénytelenül feltartóztatták és megakadályozták tervük keresztülvitelében - nyilván titkosszolgálati utasításra.
Tovább >>>
Tisztelt EMI-s barátunk!
2007. szeptember 7-9 (péntek-vasárnap) között kerül sor a IV. Székelyföldi EMI-találkozóra, amelyre szeretettel meghívunk Téged, hogy együtt építhessük kis közösségünket. A találkozó célja elsősorban a csoportépítés és pályázatírás-képzés, másodsorban a szórakozás.
Tovább >>>
Nem nagy meglepetéssel, ám annál komolyabb aggodalommal vettük tudomásul a magyarországi politikai identitásválság újabb jelét, melyről Kóka János pártelnök és Gyurcsány Ferenc kormányfő és pártelnök legutóbbi megnyilatkozásai tesznek tanúbizonyságot.Tovább >>>
Mivel a koholt antiszemitázás és nácizás a leghatékonyabb fegyver bármely nemzeti elkötelezettségű szervezet ellehetetlenítésére, ezt a kettőt vetette be - ismét - az EMI ellen a Gyurcsány-kormány egyik pártlapja, a Népszabadság munkatársa. Cáfolatunknak csak első részét közölték, így itt tesszük közzé a másodikat.Tovább >>>
Augusztus 20-án ünnepi mûsorral ért véget az Erdélyi Magyar Ifjak Csíkszéki Szervezete által megszervezett ötnapos rendezvény. A Mikó-vár kertjében felállított jurta melletti foglalkozások második alkalommal kerültek bemutatásra.Tovább >>>
Minden várakozást felülmúlt a táborozók létszáma: több mint 5,000 résztvevőt számlált a tábor az öt nap alatt. Ez a hatalmas érdeklődés egyértelművé tette: igenis igény van Erdélyben az őszinte szóra, az egyenes beszédre és bátor nemzetpolitikára, akárcsak az általunk magyarosnak nevezett szórakozásokra.Tovább >>>
87 éve szaggatták szét hazug propaganda eredményeként, háború utáni osztozkodás gyanánt ezeréves hazánkat. 87 éve neveznek hazátlannak a saját országunkban. De mi nem felejtünk!
Az EMI idén is megemlékezik a diktátumra: Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Nagyváradon és Sepsiszentgyörgyön kerül sor megemlékezésre.

Tovább >>>
Az általunk szervezett tudományos konferencia célja megoldásokat keresni az erdélyi magyarság alapvető gondjaira (kollektív jogok, területi autonómia, magyar állampolgárság, önálló felsőoktatási rendszer) olyan erdélyi és anyaországi előadók meghívásával, akiknek szakterületeit képezik e kérdések.
Tovább >>>
Feljelentést tesz a kolozsvári Kárpátia koncert szervezői ellen az Új Jobboldal (Noua Dreapta) nevű magyarellenes ifjúsági szervezet. Képviselőjük ezt az egyik kolozsvári román napilapnak jelentette be, azzal indokolva szándékukat, hogy a koncerten megsértették Románia alkotmányának a területi egységre vonatkozó részét.
A sajtóvisszhangban érdekességképpen ismét akad egy szélsőségesen liberális, nemzetellenes remekmű, ajánljuk mindenkinek. Az Erdélyi Naplóban megjelent EMI-s reagálással együtt.

Tovább >>>

Április 19-én, csütörtökön 18 órai kezdettel újraindul a Csíkszéki EMI Rendhagyó történelemóra sorozata. A Márton Áron Gimnázium dísztermében szervezett Fordulópont a magyar õstörténetben címû elõadást dr. Csáji László Koppány Ázsia-kutató tartja.

Tovább >>>
Meg kell változtatni azt az EU-s szemléletet, mely belügynek tekinti a nemzetiségi kérdéseket – hangzott el szombaton Kolozsváron a Híd-Európáért Nemzetiségi Civil Egyezető Fórum hétvégi konferenciáján, melyen az EMI képviselte az erdélyi ifjúsági civil szférát.Tovább >>>
Múlt hét keddjének éjjelén ismeretlenek eredeti magyar neveikkel látták el Nagyvárad egyes utcáit. Többek szerint a tettesek megunták az RMDSZ tétlenségét, az RMDSZ helyi vezetője viszont természetesen nem díjazza az akciót. Nagy József Barna, az Erdélyi Magyar Ifjak nagyváradi elnöke korábban kijelentette: az EMI polgári engedetlenségre is kész a magyar utcanevekért.Tovább >>>
A fiatalok körében méltán népszerű nemzeti rockzenét játszó Kárpátia együttes erdélyi turnéra indul április közepén. A zenekar három városba látogat el: Kézdivásárhelyre, Székelyudvarhelyre és Kolozsvárra.Tovább >>>
Ezelőtt öt éve, március 15-én indult útjára a ma EMI néven ismert szerveződés, mára sokan lettünk. Ismernek, adnak a szavunkra, de félik is azt, akik rászolgálnak.Tovább >>>
Hétfőtől Kolozs megyében is elkezdődött az aláírásgyűjtés Tőkés László püspök, az EMNT elnöke támogatására, aki képviselő-jelöltként indul a májusi európai parlamenti választásokon.Tovább >>>
Mivel az eddigi küzdelem nem vezetett eredményre, az Egyházkerület új módszereket dolgozott ki, meghirdette az egyházi és polgári engedetlenségi mozgalmat. Ehhez a mozgalomhoz csatlakozott az Erdélyi Magyar Ifjak nagyváradi szervezete.Tovább >>>
Megdöbbenéssel olvastuk a nagyváradi sajtóban, hogy a csütörtöki Kiválósági Díjak átadásán Dobos Imre színművész urat magyar nyelvű beszéde miatt kifütyülték. Történt ez a magyarok által épített színházban 2007-ben, amikor az Európai Unió tagjaként Románia is csatlakozott az Uniós normákhoz...Tovább >>>
Kisebb ünnepséggel avatták fel 2007 január 26-án a sepsiszentgyörgyi Turulmadár ifjúsági irodát. Az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI), a Bölöni Farkas Sándor Cserkészcsapat és a Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet által működtetett, az unitárius egyházközség régi épületében berendezett iroda felszerelését, két számítógépet, többfunkciós számítástechnikai berendezést, bútorzatot egy pályázat nyereményeként kapta a csapat a Kovászna Megyei Művelődési Központtól.Tovább >>>
Érdekes számba venni, ahogy az erdélyi és romániai sajtó meglehetősen színes palettáján (a tárgyilagos újságok mellett) hovatartozások és hivatalból leszögezett szempontok alapján a legkülönbözőbb emberek a román magyargyűlölőktől a magyar nemzetellenesekig próbálják a Wass-turnét értelmezni és elhelyezni az ő kis bejáratott kánonjukban.
Gyűjteményünk közelről nem teljes, de így is elégséges betekintést nyújt a mai erdélyi és romániai sajtó világába.
Kellemes olvasást!
Tovább >>>
Mivel román sajtós barátaink annyira rendesek, hogy folyamatosan címlapközelben tartották a bemutatókörutat, olyan sok anyag gyűlt fel, hogy kénytelenek voltunk külön helyet adni a román sajtóvisszhangnak. Van itt nácizástól Wass Albert által ihletett Trianon-filmig minden, ami egy becsületes többségi (vagy azok szolgálatában álló magyar) újságírótól elvárhat az ember.Tovább >>>
Hatalmas érdeklődés és elismerés övezte a múlt héten az EMI szervezésében Erdély-szerte bemutatott A világ és a vége című darabot, a közönség valamennyi helyszínen vastapssal köszönte meg a délvidéki Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínháznak, hogy színre vitte Wass Albert két regényét, az Adjátok vissza a hegyeimet és a Jönnek címűt. A román és magyar szélsőségesek természetesen támadásba lendültek: Marosvásárhelyen és Kolozsváron az ügyészség vizsgálódik a háborús bűnösnek kikiáltott Wass Albert kultuszát ápoló szervezők ellen, a magyar nyelvű nemzetellenes erők pedig A hét című, érdeklődés hiányában nyomtatásban nem is kapható lapban intéztek vérszegény támadást a darab és a szervezők ellen.

A WASS ALBERT-SZÍNDARABTURNÉ SZERVEZŐCSAPATA KÖSZÖNETÉT FEJEZI KI A HÁROMSZÉK, AZ ERDÉLY.MA ÉS AZ ERDÉLYI NAPLÓ SZERKESZTŐSÉGÉNEK A BEMUTATÓ-SOROZAT NÉPSZERŰSÍTÉSÉBEN NYÚJTOTT ÖNZETLEN SEGÍTSÉGÜKÉRT.Tovább >>>
Nagyváradon a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Székházának díszterme adott otthont a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház elõadásának. A máskor háromszáz férõhelyes teremben most több mint 400-an láthatták az elõadást.Tovább >>>
Zsúfolásig telt a Báthory István Elméleti Líceum díszterme Kolozsváron: több mint 450, zömében fiatal néző nézte meg és jutalmazta álló vastapssal az előadást.Tovább >>>
Az állóhelyek is beteltek a Wass-színdarabturné marosvásárhelyi helyszínén, annyi ember volt kíváncsi a darabra. Több mint 820 jegy kelt el. Közben a Hősök Kultusza magyarellenes szervezet feljelentést tett háborús bűnös népszerűsítése miatt, azt kérvényezve, tiltsák be a szervezetet.Tovább >>>
Sepsiszentgyörgyön zsúfolásig megtöltötték az érdeklődők a Kultúrpalota nagytermét. Akárcsak a többi városban, itt is hatalmas sikert aratott a délvidékiek előadása.Tovább >>>
Az udvarhelyihez szinte a megszólalásig hasonlóan zajlott le a csíkszeredai előadása a Wass Albert-színdarabturnénak: több mint ötszáz ember nézte meg a délvidékiek előadását, a Csíki Játékszín nagytermének befogadóképességét pótszékekkel kellett növelni, hogy mindenki beférjen.Tovább >>>
Kirobbanó sikerrel indult az EMI által szervezett Wass Albert-színdarabturné: az első, Udvarhelyen megtartott előadáson több mint ötszáz ember volt kíváncsi a magyarkanizsai kamaraszínház előadására, így csak pótszékek elhelyezése után fértek be az érdeklődők a színházba.
Szentgyörgyön és Marosvásárhelyen a Kultúrpalotába költözik a bemutató.
Tovább >>>
A délvidéki Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház 2007. januárjában Erdély hat városában mutatja be a Magyarországon nagy sikerrel játszott „A világ és a vége” c. drámát, mely Wass Albert Jönnek és Adjátok vissza a hegyeimet című kisregényeinek színpadi változata.

Tovább >>>

Újult erővel folytatódik a Wass Albert-üldözés

Még el sem kezdődött a turné, máris keserűen kellett tapasztalnunk, hogy, bár azt hittük, a 2003-ban lebonyolított Wass Albert-felolvasómaratonnal kivívtuk az író művei bemutatásának szabadságát, Wass Albert ugyanolyan üldözött, mint akkor volt.

Még napok vannak az első előadásig, máris beindult a több oldalról támadó román gépezet: Marosvásárhelyen, Erdély frontvárosában a megyei ispánság kezdte el megfélemlíteni azokat, akik helyet adtak volna az előadásnak.
Tovább >>>
Pro Unitate Hungarorum - A magyarság egységéért díjban részesült szombaton a Dextramédia filmes alkotóműhely. Tovább >>>
Több mint egy évvel a tavalyi tüntetések után Erdély magyarsága ismét az utcákon követelte felsõoktatása helyzetének megoldását. Míg egy évvel ezelõtt a figyelemfelkeltés volt a megmozdulás célja, idén erre nem volt szükség, hiszen az egyetem vezetõsége az egész ország és a fél Európa figyelmét ráirányította a Babeº–Bolyain uralkodó helyzet tarthatatlanságára; így a mostani tüntetés a többnyelvûségi kísérlet miatt elbocsátott két oktató melletti kiállásnak adott hangot, egyszersmind természetesen elhangzottak a magyar karok, illetve az önálló állami magyar egyetem létrehozására vonatkozó követelések is, új elemként pedig a rektor lemondására vagy lemondatására való felszólítások.Tovább >>>
A romániai magyarok másod-rendû állampolgárnak érzik magukat õseik földjén mindaddig, míg ezek a követelések nem teljesülnek. Addig nem lesz hiteles a román–magyar megbékélés, míg méltányos megoldást nem nyernek a magyarság gondjai.Tovább >>>

"Ez itt Székelyföld. Kérjük, tartsa tiszteletben a magyar nyelvet, és használja azt a nyilvános feliratozásban. Köszönjük." Ezzel a felszólítással plakátolták tele az egyre jobban elrománosodó Csíkszereda csak román felirattal rendelkező üzleteit, bankjait és különféle intézményeit tegnap éjszaka a valódi multikulturalitás székely hívei.

Üzletek, újságosbódék, bankok, autómosók, garázskapuk, villanyoszlopok oldalaira került fel a kétnyelvű plakát, melyben a román telepesek tudtára adják, hogy hova költöztek, és milyen normák szerint illik ott viselkedni.

Az esetleges nagyromán értetlenséget feloldandó mellékeltek egy Nicolae Iorga-idézetet is, mely által azt üzeni a románság egyik legnacionalistább - és kétségkívül igen jó képzelőerővel megáldott - ún. történetírója, hogy "Egy nép létezését nem vitatják, hanem kijelentik." Miért ne lenne ez igaz a székelyre, melyet több román történész a románság egyik elmagyarosított ágának tekint?

Értesüléseink szerint több mint 300 szórólap került ki tegnap éjszaka Csíkszereda utcáira. Délelőttre azonban ezeknek is, akárcsak a Babes-Bolyaira felszerelt tábláknak, hűlt helyük volt.

(Kuruc.info)

Az EMI tüntetést jelentett be a kolozsvári egyetem utcájában a BBTE-n dühöngő kirekesztő többségi nacionalizmus megnevezett megnyilvánulásai ellen.
Várjuk minél több szervezet csatlakozását, irányultságtól, célkitűzésektől és nemzetiségtől függetlenül.Tovább >>>
Közös házsongárdi megemlékezésre hív az EMI, hogy tavalyhoz hasonlóan ebben az évben is együtt gyújtsunk gyertyát Kolozsváron nyugvó nagyjaink előttTovább >>>
A Bolyai Kezdeményező Bizottság, az Erdélyi Magyar Ifjak, a Magyar Ifjúsági Tanács, az Országos Magyar Diákszövetség és a Kolozsvári Magyar Diákszövetség 2006. október 17-én Kolozsváron, Marosvásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön megszervezi a leendő Bolyai Egyetem első nyílt napját.Tovább >>>
Az Erdélyi Magyar Ifjak marosvásárhelyi szervezete őszinte sajnálattal, ugyanakkor megdöbbenéssel hozza a város magyar polgárai tudomására, hogy szerdán letiltott tüntetését szombaton sem tudja megtartani, mert a polgármesteri hivatal formai hibára hivatkozva megtagadta az ehhez szükséges engedélyt.Tovább >>>
2006. szeptember 22-én, pénteken 19 órakor minden magyar lelkületű csíkszeredai helyezze el égő gyertyáját a Petőfi utcai Magyar Köztársaság konzulátusa előtti járdán, ezzel jelezve közösségvállalásáta magyarországi nemzetellenes kormány lemondását békésen követelő testvéreinkkel, ugyanakkor hozzájuk csatlakozva mi is emeljük fel szavunkat az erdélyi magyar politikai hazugságáradat ellen.

Gyertyánk meggyújtása után csendben távozunk!
Az Erdélyi Magyar Ifjak országos szimpátiatüntetés-sorozatot hirdetett meg a magyarországi felkelés harmadik napján, melynek elsődleges célja a közösségvállalás a magyarországi nemzetellenes kormány lemondását békésen követelő testvéreinkkel, ugyanakkor hozzájuk csatlakozva mi is felemeljük a szavunkat az erdélyi magyar politikai hazugságáradat ellen.Tovább >>>
A Magyar Polgári Szövetség sepsiszentgyörgyi és sepsiszéki elnöksége és az Erdélyi Magyar Ifjak helyi szervezete gyertyás tüntetésre hívja mindazokat, akik úgy érzik, hogy Kárpát-medence magyarok lakta területein helyre kell állítani a több éve tartó nemzetellenes politizálást.Tovább >>>
Amint az Erdélyi Magyar Ifjak elnöksége a szabadságharcosoknak írt üzenetében ígérte, Erdélyben kezdetét veszik a többségükben általuk szervezett szimpátiatüntetések. Az EMI első támogató-rendezvényére Marosvásárhelyen kerül sor csütörtökön (szeptember 21) délután 6 órakor a Vártemplom udvarán.

Az EMI közleménye nyomán
„Magyar kormányt, magyar érdekképviseletet!”, „’45, ’56, 2006 – elég a hazugságból!”, „NEM!” feliratú transzparensekkel adtak hangot szolidaritásuknak és a magyarországi kormánnyal, valamint az RMDSZ-szel szembeni álláspontjuknak a kolozsvári magyarok a konzulátus előtti szimpátiatüntetésen.Tovább >>>
Testvéreink, úgy látjuk és úgy reméljük, végre eljött az az ősz, amikor beérett a vetés. Ötven év nemzetárulásának és nemzetpusztításának vetése. Arassátok hát le e vetést, de úgy, hogy a gaznak gyökere se maradjon, mert különben újra kihajt, ahogy láthattátok a rendszerváltásnak hazudott színjáték után. A tisztítótűz aratása után pedig ültessetek e megalázott és megszentségtelenített ősi magyar földbe új, tiszta magyar életet, amely nem úgy nő fel, hogy karók és kerítések korlátozzák növekedését, mint ahogy történt az az elmúlt ötven évben! Tovább >>>
A tavalyi résztvevők több mint kétszerese, közel kétezerötszáz fiatal és magát fiatalnak érző látogatott el idén a kárpát-medencei nemzeti érzelmű ifjúság legnagyobb erdélyi találkozóhelyére, a második EMI-táborba. A magyarság életterének minden részéből érkező táborlakók a héten lezajlott előadások és beszélgetések alapján arra a következtetésre jutottak, hogy nemzeti öngyilkossággal ér fel a további várakozás és vitázás sorskérdéseink alapvető ügyében, ezért Eva Maria Barki megfogalmazásában felhívást fogadtak el, amelyben az 1990 óta önrendelkezési jogot elnyert népekre hivatkozva kinyilvánítják, hogy a magyarságnak is jár az 1918-ban megígért, ám azóta megtagadott önrendelkezés, ennek érdekében pedig tenni készül az EMI: a kezdeményezéshez csatlakozó nemzeti elkötelezettségű szervezetekkel karöltve meg fogja kérdezni „a népet, mint az önrendelkezési jog birtokosát, döntse el, milyen politikai és jogi formában akar élni."
Tovább >>>
Önre is számítunk!
   Az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) fenntartási költségeit, programjait
kizárólag támogatásokból fedezi.
   Ha Ön is segíteni szeretné tevékenységeinket, megteheti! Ajánlja
fel személyi jövedelemadója 2%-át egyesületünknek!
   A módszer roppant egyszerű:
   A 571/2003-as törvény (módosításaival és kiegészítéseivel) értelmében Ön az államnak _kötelező módon_ befizetendő jövedelemadója 2%-át egy civil szervezetnek adhatja. (Dönthet úgy is, hogy nem rendelkezik adója 2%-áról, ebben az esetben az államkasszát gazdagítja.)
   Amennyiben tenni kíván az erdélyi magyarság identitástudatának megőrzéséért, kérjük, adóbevallása vonatkozó rubrikájába az Erdélyi Magyar Ifjak adatait írja be.

Asociaţia Tineretului Maghiar din Ardeal /
Erdélyi Magyar Ifjak
Cod fiscal 18084500
Cont IBAN RO24 BTRL 0130 1205 9847 29XX Banca Transilvania suc. Cluj


Köszönjük!
Erdélyi Magyar Ifjak (EMI)
Flashmob az önálló magyar karokért!
Helyszín: Kolozsvár, a Babes-Bolyai Tudományegyetem f?épülete el?tt (Farkas utca)
Id?pont: hétf?, 2006. február 20., 8:50 percTovább >>>
A kommunista rendszerben ártatlanul elhurcolt magyar munkaszolgálatosokra emlékezünk. Ezalkalomból egy rendhagyó történelemóra keretében különleges meghívottunk, Bálint József mesél a Duna csatornánál kényszermunkát végző emberek sorsáról, a kommunista rendszer fiatalok számára kevésbé ismert korszakáról, a nehéz nyolcvanas évekről.Tovább >>>
Eddigi fontosabb tevékenységeink:

Megjegyzés: az összegzés 2005. augusztusában készült, az azutáni tevékenységekről a honlap főoldalán vagy a helyi szervezetek rovataiban olvashat.

2003
::június 4. Trianon-megemlékezés és fórum
::szeptember 11. Kelet Felé - filmvetítés az 1940-es kolozsvári bevonulásról
::október - több, mint 2500 könyv átadása csángómagyar gyerekeknek könyvgyûjtési akciónk eredményeképpen
::október 6. tiltakozó megemlékezés az aradi Szabadság-szobor talapzatánál

2004
::február 20-21. Wass Albert-felolvasómaraton -19 város, 7 ország, 2 kontinens, kb. 6500 olvasó
::március 15. ünnepi beszéd a Biasini szállónál Kolozsváron és Tordán, TransylMania és Role koncert Kolozsváron
::április-május - Szent Korona-elõadássorozat
::június 4. Trianon-megemlékezés a Házsongárdi Temetõben
::augusztus 18-22. EMI-tábor Szentimrén
::december 9. Márai Sándor-felolvasóest

2005
::január 7-12. a Trianon-film erdélyi körútja Koltay Gábor és Raffay Ernõ részvételével
::február 19. Jókai Est Sepsiszentgyörgyön
::március 15. ünnepi beszéd a Biasini szállónál Kolozsváron és Tordán, fáklyás megemlékezés Sepsiszentgyörgyön az 1848-as emlékmûnél
::április 1. Kosztolányi Est Sepsiszentgyörgyön
::augusztus 11-15. I. EMI tábor, Gyergyószentmiklós

Továbbá fórumok, elõadások, megemlékezések szervezése.

 Márai Sándor: Mennyből az angyal

 
MENNYBŐL AZ ANGYAL - MENJ SIETVE 
Az üszkös, fagyos Budapestre. 
Oda, ahol az orosz tankok 
Között hallgatnak a harangok. 
Ahol nem csillog a karácsony. 
Nincsen aranydió a fákon, 
Nincs más, csak fagy, didergés, éhség. 
Mondd el nekik, úgy, hogy megértsék. 
Szólj hangosan az éjszakából: 
Angyal, vigyél hírt a csodáról.
 
Csattogtasd szaporán a szárnyad, 
Repülj, suhogj, mert nagyon várnak. 
Ne beszélj nekik a világról, 
Ahol most gyertyafény világol, 
Meleg házakban terül asztal, 
A pap ékes szóval vigasztal, 
Selyempapír zizeg, ajándék, 
Bölcs szó fontolgat, okos szándék. 
Csillagszóró villog a fákról: 
Angyal, te beszélj a csodáról.
 
Mondd el, mert ez világ csodája: 
Egy szegény nép karácsonyfája 
A Csendes Éjben égni kezdett - 
És sokan vetnek most keresztet. 
Földrészek népe nézi, nézi, 
Egyik érti, másik nem érti. 
Fejük csóválják, sok ez, soknak. 
Imádkoznak vagy iszonyodnak, 
Mert más lóg a fán, nem cukorkák: 
Népek Krisztusa, Magyarország.
 
És elmegy sok ember előtte: 
A Katona, ki szíven döfte, 
A Farizeus, ki eladta, 
Aki háromszor megtagadta. 
Vele mártott kezet a tálba, 
Harminc ezüstpénzért kínálta 
S amíg gyalázta, verte, szidta: 
Testét ette és vérét itta - 
Most áll és bámul a sok ember, 
De szólni Hozzá senki nem mer.
 
Mert Ő sem szól már, nem is vádol, 
Néz, mint Krisztus a keresztfáról. 
Különös ez a karácsonyfa, 
Ördög hozta, vagy Angyal hozta - 
Kik köntösére kockát vetnek, 
Nem tudják, mit is cselekesznek, 
Csak orrontják, nyínak, gyanítják 
Ennek az éjszakának a titkát, 
Mert ez nagyon furcsa karácsony: 
A magyar nép lóg most a fákon.
 
És a világ beszél csodáról, 
Papok papolnak bátorságról. 
Az államférfi parentálja, 
Megáldja a szentséges pápa. 
És minden rendű népek, rendek 
Kérdik, hogy ez mivégre kellett. 
Mért nem pusztult ki, ahogy kérték? 
Mért nem várta csendben a végét? 
Miért, hogy meghasadt az égbolt, 
Mert egy nép azt mondta: ,,Elég volt.''
 
Nem érti ezt az a sok ember, 
Mi áradt itt meg, mint a tenger? 
Miért remegtek világrendek? 
Egy nép kiáltott. Aztán csend lett. 
De most sokan kérdik: mi történt? 
Ki tett itt csontból, húsból törvényt? 
És kérdik, egyre többen kérdik, 
Hebegve, mert végképp nem értik - 
Ők, akik örökségbe kapták -: 
Ilyen nagy dolog a Szabadság?
 
Angyal, vidd meg a hírt az égből, 
Mindig új élet lesz a vérből. 
Találkoztak ők már néhányszor 
- A költő, a szamár, s a pásztor - 
Az alomban, a jászol mellett, 
Ha az Élet elevent ellett, 
A Csodát most is ők vigyázzák, 
Leheletükkel állnak strázsát, 
Mert Csillag ég, hasad a hajnal, 
Mondd meg nekik, - 
mennyből az angyal
 
 
New York, 1956.
Oldal tetejére
„Az lesz a miénk, amit ki tudunk küzdeni magunknak!” (Kós Károly)