Közlemény a ,,Beke-ügy" kapcsán. Május 29-én tüntetünk Kézdivásárhelyen!

Felháborítónak és nevetségesnek tarjuk a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyosztálynak (DIICOT) a Szőcs Zoltán és Beke István ellen benyújtott vádiratát, hiszen teljes mértékben valótlan állításokon alapul, és bizonyítja a tehetetlenséget, amivel a két székely fiatal jogtalan elhurcolását és fogvatartását próbálják igazolni.

Vélményünk szerint a ,,Beke-ügy” a román és nemzetiközi jogot is sárba tipró eljárás, egy újabb állomása annak a hadjáratnak, amelyet a román állam folytat az erdélyi magyar és székely közösség megfélemlítésének érdekében.
 
Nemzeti jelképeink, irodalmunk és előadóművészeink üldözése mellett a román államvezetés most azt akarja érzékeltetni közösségünk tagjaival, hogy akinek van bátorsága felszólalni, az hasonló meghurcoltatásokra számolhat.
 
Nemet kell mondanunk ezekre a 20. század sötét pillanatait idéző intézkedésekre, nem szabad hagynunk, hogy szülöföldünkön nemzeti hovatartozásunk miatt efféle üldöztetéseknek legyünk továbbra is kitéve!
 
Az EMI, a HVIM és a MINTA ennek érdekében tüntetést hirdet 2016. május 29-re, a kézdivásárhelyi Gábor Áron térre 14 órai kezdettel. Erre az alkalomra várunk minden erdélyi magyar és székely embert, hogy közösen fejezzük ki felháborodásunkat, kiállva a meghurcolt fiatalok mellett!
 
Mivel a teljes magyarságot érintő kérdésről van szó, mely meghatározza majd közösségünk sorsát, ezért arra kérjük az erdélyi magyar szervezeteket, hogy csatlakozzanak az akcióhoz.
 
Az erdélyi magyar politikai pártokat pedig hangsúlyosan kérjük, hogy a választási kampány nyilvánosságát felhasználva, hívják fel a köz figyelmét az ügy fontosságára! Segítsenek a mozgósításban, és nemcsak a kampány során, hanem azt követően is kezeljék az ügyet prioritásként. Mint az erdélyi magyarság jogainak első védvonalai, választott képviselőink kötelességének tartjuk ezt!
 
Az erdélyi magyarok nem hagyhatják szó nélkül jogaik megtiprását, a közösség tagjainak jogtalan elhurcolását!
 
 
2016. május 23.
 
Erdélyi Magyar Ifjak
 
Hatvanégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom
 
MINTA
Oldal tetejére
„Az lesz a miénk, amit ki tudunk küzdeni magunknak!” (Kós Károly)