Tudtad azt, hogy...?

Kolozsváron, 2015 november 4-én, könyvbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatóra került sor? A kiadvány „kistestvére”, a Jogaink Romániában Magyarul című könyvnek, amely 2014-ben jelent meg az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) segítségével.

 
Négy, jogi téren dolgozó szakember Érted szerkesztette meg a kiadványt, Kis Júlia, Takács Kató Kata, Bitai Tünde és Silye Attila személyében? Azért, hogy elkerülhess olyan helyzeteket, amelyek a törvények minimális ismerete nélkül, akár könnyen ellened is fordulhatnak.
 
Mi minősül szabálysértésnek vagy bűncselekménynek? Milyen különbség van a két fogalom közt? Hogyan használhatóak a fájlmegosztó rendszerek, törvénybe ütközés nélkül? 
 
Olyan kérdésekre is választ kaphatsz, amelyeket talán soha nem mertél megkérdezni vagy éppen nem volt egy megfelelő személy, aki biztos tudás birtokában választ adhatott volna.
 
A Jogaink Egyesület és az Erdélyi Magyar Ifjak közös célként tűzték ki azt, hogy Erdély szerte minél több fiatallal megismertessék jogaikat a könyv segítségével. . Szintén ezt a célt szolgálta a 11-ik EMI-táborban a Jogaink-sátor, ahol előadások és kötetlen beszélgetések alkalmával választ kaphattál kérdéseidre.
 
Hamarosan útnak indul a Jogis Kisokos karaván és a Te városodban is elérhető lesz?
 
Erdélyi Magyar Ifjak
2015.november 10., Kolozsvár
Oldal tetejére
„Az lesz a miénk, amit ki tudunk küzdeni magunknak!” (Kós Károly)