Változatos koncertkínálat a 10. EMI-táborban
Idén tizedik alkalommal kerül sor azErdély legnagyobb nemzeti eseményeként számon tartott EMI-táborra a Gyergyószentmiklós melletti Borzonton, a Dorka Panzió és Kemping területén. A rendezvény augusztus 5-én, kedden veszi kezdetét, és öt napon át szolgál nemzetpolitikai viták, kerekasztal-beszélgetések, tematikus előadások és műhelyek, hagyományőrző és sportprogramok, valamint minőségi koncertek helyszínéül.
 
 
A jubileumi kiadás sok meglepetést tartogat a táborozóknak, azonban jegyárai változatlanok: a helyszínen vásárolható napijegy 21, a heti bérlet pedig 93 lejbe kerül, a magukat korán elhatározó nyaralók pedig július folyamán kedvezményesen, 80 lejért válthatnak elővételes bérletet
 
Az évente több mint 10.000 látogatót számláló fesztivál Nagyszínpadán fellép idén a mindig jó hangulatot biztosító Beatrice, az Ismerős Arcok, a Pokolgép és a Road zenekar, de a legendás P. Mobil, a Leander Rising és a Nevergreen is ott lesz, és természetesen a sorból nem maradhat ki a minden évben koncertező Kárpátia zenekar sem. A Nagyszínpad színfoltjaként meghívott a szintén minőségi zenét játszó Hot Jazz Band együttes, valamint az Atilla Fiai Társulat a rock nagyágyúival, Varga Miklóssal, Rudán Joe-val és Kalapács Józseffel.
 
Fergeteges hangulatú koncertek
 
A nagyszínpadi ajánlat mellett igényes felhozatal jellemzi a Kisszínpadot is, melynek meghívottai minden korosztályt megszólítanak, így fellép az első EMI-tábor főzenekara, a TransylMania és a fiatalok körében egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Bagossy Brothers Company, illetve az otthonos hangulatot teremtő Miklós Gyuri és a Gitárest Band, de nem marad el az ifjúsági zenekarok bemutatkozója sem, a szervezők által meghirdetett pályázat legjobbjai is bemutatkozhatnak az EMI-tábor közönségének.
 
Az ajánlatok és kedvezmények sora itt még nem ér véget, hiszen július végéig diákcsapatok jelentkezését is várják a szervezők, melyek tagjai csökkentett áron, 20 lejes kedvezménnyel vásárolhatják meg a heti belépőt. A nagycsaládosok szintén kedvezményekben részesülnek, hiszen két szülő és egy gyerek jegyének megváltása 230 lejért a teljes család belépését biztosítja a táborba.
 
A gyerekek sem fognak unatkozni „Erdély legcsaládbarátabb fesztiválján”, hiszen a Gyereksátor egész napos programjai mellett bábelőadásokat és olyan oktató-szórakoztató produkciókat kísérhetnek figyelemmel, mint a budapesti Kolompos együttes népzenés gyerekkoncertje vagy a Mókázó együttes interaktív műsora, de nem maradhatnak ki a programból Berecz András ízes meséi sem.
 
Változatos gyerekprogramok
 
A jegyek minden esetben tartalmazzák a sátrazás lehetőségét, azonban lehetőség nyílik faházak, panziós szobák és kulcsosházak bérlésére is, ezügyben Ürmösi Júlia szállásfelelősnél lehet érdeklődni a +40726-715-534-es telefonszámon, illetve az urmosijulia@yahoo.com elektronikus postacímen.
 
A nemzeti tábor 2014-es választott jelmondata egy, az Ismerős Arcok zenekartól származó idézet: „Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad.”
 
A szervezők mindenkit szeretettel várnak augusztus 5. és 10. között, Borzonton!
 
A rendezvény beharangozó plakátja (nagyítható):
Oldal tetejére
„Az lesz a miénk, amit ki tudunk küzdeni magunknak!” (Kós Károly)