Adj, király, katonát! – Csoportos ifjúsági vetélkedő Torján

A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) által kezdeményezett 8. Adj, király, katonát! csoportos ifjúsági vetélkedő helyi szakaszára került sor február 27-én Torján, az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) helyi csapatának szervezésében. A Kicsi Antal Gimnáziumban lezajlott játékos csapatversenyen 25 kisdiák vett részt.

 
A 3-4 tagú „családokba” rendeződött gyerekek első feladatai a családnév közös kiválasztása és egy csapathimnusz megírása volt. A vetélkedő változatos fordulói során nagy szerepet kapott a kreativitás és az ügyesség, például a Vicceljük meg Fanyűvőt, illetve a Tanítsuk meg repülni a feketerigó-fiókákat elnevezésű versenyszámokban. Igen hasznosnak bizonyult az előre kiosztott szöveggyűjtemény meséinek ismerete is, felkészültségüket a résztvevők villámkérdésekre válaszolva, illetve a Legyen Ön is nagycsaládos! versenyszámban bizonyíthattak. A vetélkedő során igen jó hangulat alakult ki a kemény rivalizálások és a kezdeti feszültség ellenére. 
 
 
Biszak Zsuzsa-Márta hittantanárnő – aki nagy szerepet vállalt a feladatok alapjául szolgáló mesegyűjtemények kiosztásában, illetve a tanulók felkészítésében – elmondta: a gyerekek nagy izgalommal várták a sok meglepetést tartogató vetélkedőt. Az EMI felkérésére a zsűritagok szerepét elvállalta Biszak Zsuzsa-Márta, Könczey Zita aligazgató, illetve Sólyom Zoltán történelemtanár, aki megjegyezte: a verseny jól sikerült, érdekes feladatok elé állította a résztvevő kisdiákokat, és örömét fejezte ki, hogy idén először Torján is megszervezésre került az Erdély-szintű vetélkedő.
 
A torjai szakasz harmadik helyezettjeként a Hunok vezére nevű család végzett, a második díjat az Üstrengi család, míg az elsőt a Kakukktojások zsebelték be – ők képviselik majd a települést a vetélkedő baróti elődöntőjén március 29-én.
 
 
Oldal tetejére
„Az lesz a miénk, amit ki tudunk küzdeni magunknak!” (Kós Károly)