Új elnökséggel nyitja az őszt a Magyar Ifjúsági Tanács

A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) 2013. szeptember 6–8. között szervezte meg soron következő tisztújító küldöttgyűléssel egybekötött műhelytáborát. A Tusnádfürdőn lezajlott eseményen a MIT és tagszervezeteinek (ODFIE – Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet, IKE – Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület, MISZSZ – Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetsége, EMI – Erdélyi Magyar Ifjak) jelöltjei közül választották az új vezetőségét. A MIT elnöki tisztségét Fancsali Barna (MISZSZ), a három alelnöki tisztséget Popa Ilona (ODFIE), Vadász-Szatmári Huba (IKE), Sorbán Attila Örs (EMI) tölti be. 

 

A MIT új elnöksége

A műhelytáborban a stratégiai tervezés és a belső építkezés mellett sor került a 7. Adj, király, katonát! csoportos ifjúsági vetélkedő kiértékelésére és a következő kiadást érintő szervezési kérdések megvitatására. A MIT és tagszervezeteinek nyári rendezvényei sorában kiemelten szó esett az ernyőszervezet legnagyobb érdekelődésnek örvendő 24. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, közismert nevén Tusványos összegzéséről is. A tiszújítást követően a jelenlévők műhelymunkák keretében határozták meg a szervezet működésének további irányvonalait. 

Az új elnökség megítélése szerint az elkövetkezendő időszak legfontosabb teendői a meglévő együttműködések megerősítése és nyitás a újabb partnerségek irányába, az állandó programok fejlesztése, valamint az ifjúságot érintő kérdésekben való aktívabb szerepvállalás. 

„Az erdélyi ifjúságban megvan az igény egy, az érdekeit képviselő országos szervezetre. Meggyőzödésem, hogy az új elnökség készen áll a feladatra” – véli Fancsali Barna, a MIT új elnöke. 

 

A MIT-es csapat

[Forrás: MIT-sajtóiroda]

Oldal tetejére
„Az lesz a miénk, amit ki tudunk küzdeni magunknak!” (Kós Károly)