Nyáron ismét EMI-tábor

A rutinos erdélyi fesztiválozók már megszokhatták: nem telhet el úgy nyár, hogy nem nyitja meg kapuit az idén immár kilencedik alkalommal megszervezésre kerülő EMI-tábor. Ebben az évben is színes programkínálattal jelentkezik Erdély legnagyobb nemzeti rendezvénye.

 

 
A tavalyi új helyszínre költöztetett nemzeti fesztivál ez évben is Borzonton várja a tanulni és szórakozni vágyókat augusztus második hétvégéjén, 7. és 11. között. A Gyergyószentmiklóstól 12 kilométerre található Dorka Panzió területén, öt napon keresztül olyan neves előadókkal és zenekarokkal találkozhatnak a résztvevők, melyek már-már védjegyévé váltak az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) táborának.
 
A tematikus előadósátrakban közéleti, történelmi és kulturális előadásokat hallgathatnak a táborozók, az estéket pedig fergeteges koncertek zárják. A tábor kiépítettsége megfelelő körülményeket biztosít ahhoz, hogy akár egy nagycsalád is kellemes eltölthesse a nyári szünidőt. Ezt bizonyítja az is, hogy 2012-ben soha nem tapasztalt számban voltak jelen kisgyermekes családok is. Azoknak, akik a közeli Gyergyószentmiklósról szeretnének kilátogatni a 9. EMI-táborba, a szervezők rendszeresen közlekedő autóbuszokat biztosítanak, melyek a fesztivál egész ideje alatt a táborozók és a táborba ellátogatók rendelkezésére állnak.
 
Bár a szervezői munkálatok még javában folynak, néhány fellépő neve már biztos: szerdán (augusztus 7.) az Ismerős Arcoké a főszerep, csütörtökön (augusztus 8.) az Edda lép az EMI-tábor zenei színpadára, pénteken (augusztus 9.) Erdély legnagyobb nemzeti fesztiváljának állandó meghívottja, a Kárpátia csap a húrok közé, szombaton (augusztus 10) a Magna Cum Laude zenél a táborozóknak, a fesztivál zárónapján, vasárnap (augusztus 11.), pedig az Ossian hívja egybe a rock katonáit.
 
Az idő előrehaladtával egyre több részletet tudhatnak meg az érdeklődők a 9. EMI-tábor programkínálatáról, így érdemes rendszeresen figyelni a www.emitabor.hu/erdely honlapot és a www.facebook.com/emitabor.erdely internetes oldalt.  
Oldal tetejére
„Az lesz a miénk, amit ki tudunk küzdeni magunknak!” (Kós Károly)