Indul a jelentkezés a Háromszéki Diákegyüttesek Találkozójára!

Az Erdélyi Magyar Ifjak Háromszéki Szervezete és a Szent György Napok Szervezőirodája idén is megszervezi a megye legnagyobb ifjúsági rendezvényét, a Háromszéki Diákegyüttesek Találkozóját.

 

 

Az eseményre 2013 április 25-én, a tavalyi évhez hasonlóan a Szent György Napok keretén belül kerül sor, amely egyben a városünnep koncertsorozatát nyitja meg. A zenei tehetségkutató a kilencvenes években megélt nagy sikerek után több mint tíz éven át szünetelt. A nagyhírű rendezvényt 2009 tavaszán indították újra. Azóta minden év tavaszán több száz élőzene rajongót hív a színpad elé.

A rendezvény célja, hogy fiatal, tehetséges zenészeket mutasson be a közönségnek, és segítse az együtteseket a zenei pályán elindulni. A diákegyüttesek csütörtök délután lépnek fel a Szent György Napok „B” színpadán.

A Diákegyüttesek Találkozójára ifjúsági együttesek jelentkezését várjuk, akik szeretnének egy nagyobb közönség előtt bemutatkozni, valamint egy színvonalas rendezvény keretében bemutatni alkotásaikat, tudásukat. A nap folyamán a zenekarok lehetőséget kapnak a fellépésre, ahol alkalmuk nyílik bizonyítani nemcsak a zsűri, hanem a közönség előtt is.

A versenyen nincs stílusbeli kötöttség, de az egyedi megszólalás fontos szempont. A lebonyolítás során a szakmai zsűri elsősorban a kreativitást, eredetiséget és az előadásmódot értékeli. A verseny az élő zenéről szól, a kiválasztott résztvevők professzionális körülmények között mutathatják be zenei tudásukat egy nagy méretű színpadon, profi hang- és fénytechnika mellett. A tehetségkutató nem csak a színpadi teljesítményt értékeli, hanem a koncertekre való felkészülést is, ezért a zenekaroknak a reklámhoz kötődő eszközeik (plakát, újságcikk, embléma) is pontozva lesznek.

 

Jelentkezési feltételek:

 -         a zenekar tagjainak legalább fele diák vagy egyetemista

-          élő zenét játszanak

-          a színpadon játszani kívánt számok közül legkevesebb kettő magyar nyelven szólal meg

-          legalább egy saját szám elhangzik a színpadon

-          legalább két youtube-os felvétellel rendelkeznek

 

A jelentkezésnek tartalmaznia kell:

1. A megadott nevezési űrlapot (kitöltve)

2. A nevezési lapon felsorolt csatolmányokat

3. A nevezési díjat (20 lej/személy)

 

A zenekarok rangsorolása a vetélkedőn a megadott pontrendszer alapján zajlik. A korlátolt időkeret miatt az idén 4-5 zenekar léphet fel a színpadon, ezeket a szervezőcsapat választja ki a beküldött anyagok alapján.

Idén a HDT fődíja egy videóklipp elkészítésének biztosítása, valamint egy szám rögzítése stúdiókörülmények között. További díjak: fellépési lehetőségek fesztiválokon, rendezvényeken. Ezekről az idő előrehaladtával bővebb információk kerülnek ki.

Jelentkezni legkésőbb 2013 április 14-ig lehet, a jelentkezési űrlap kitöltésével, mely letölthető a következő linkről:  HDT-Nevezesi-urlap-2013

 

Email: emihirek@yahoo.com, Telefon: 0740665189

A rendezvény időpontja: 2013 április 25., csütörtök

A rendezvény helyszíne: Sepsiszentgyörgy, Szent György Napok, B színpad

 

Magyar és székely zászlókat készíteni!

A 2013-as HDT vendégzenekara a magyarországi Ismerős Arcok együttes lesz. Az Ismerős Arcok magyar nemzeti rockot játszó együttes, zenei mondanivalóját egy erdélyi út határozta meg. Ennek következtében változott meg a szövegviláguk és szövegeik tematikája, és nagyrészt a magyar emberek és a nemzet sorsával, a trianoni döntés igazságtalanságával kezdtek el foglalkozni.

 

[Forrás: emihirek.ro] 

Oldal tetejére
„Az lesz a miénk, amit ki tudunk küzdeni magunknak!” (Kós Károly)