Tükör – Lezajlott az Erdélyi Magyar Ifjak Erdőszentgyörgy fotópályázata

Az Erdélyi Magyar Ifjak erdőszentgyörgyi szervezete által meghirdetett Tükör című fotópályázat díjkiosztóját és kiállításmegnyitóját március 9-én tartották. Amint azt a pályázat címe is mutatja, a beküldött fényképek kiállításával a szervezők tükröt kívánnak mutatni Erdőszentgyörgy és Bözödújfalu lakóinak önmagukról, településükről.

 
A pályázatra több mint 50 alkotás érkezett. A fotók elbírálását követően a legjobbakból tárlat nyílt az erdőszentgyörgyi Europe Direct információs központban. Az oda látogató vendégeket családias hangulat fogadta. Falatozás közben akadt idejük „tükörbe nézni”. A zsűri elmondása szerint nem feltétlenül a képek minőségét, mennyiségét kell nézni, hanem magát a tényt, hogy „valami mozgolódik az emberekben ilyen téren.”
 
A kiállításon nemcsak a pályázók fotói voltak láthatók. Versenyen kívül Magyari Hunor néhány légifelvételét is látni lehetett, amelyek Erdőszentgyörgyről készültek. 
 
A verseny fődíját (300 RON) László Beáta Lídia nyerte, a közönség által legjobbnak ítélt fotó pedig a Fülöp Ritáé , aki 100 RON-t kapott.
 
 
Barabás Andrea
A rendezvény kommunikációs felelőse
 
  
 
Oldal tetejére
„Az lesz a miénk, amit ki tudunk küzdeni magunknak!” (Kós Károly)