Itthon vagyunk, és itthon maradunk! - Az Erdélyi Magyar Ifjak közleménye

Az EMI megalakulása óta vallja: az erdélyi magyarság és székelység megmaradásának, egy élhető erdélyi haza megteremtésének egyik legfontosabb kérdése az autonómia.

 
Mára nyilvánvalóvá vált, hogy a magyarság legnagyobb problémáit, mint anyanyelvünk használatának folyamatos akadályozása, az igazságtalan tan- és munkaügyi rendszer, mind csak egy Bukaresttől független székely autonóm térségben tudjuk megfelelően orvosolni. Mindez lehetetlen egy olyan országban, ahol nyelvi és állampolgári jogainkat nap mint nap sárba tiporják, és a magyarság módszeres beolvasztására törekednek.
 
Székelyföld önrendelkezése elengedhetetlen feltétele egy olyan haza megteremtésének, amelyben sorsunkról nem idegenek döntenek, jogainkat tiszteletben tartják, és fiataljaink nyugodt szívvel tudnak a szülőföldön jövőt tervezni, így tovább éltetve nemzetünket.
 
Az autonómia az az ügy, mely mellé fel kell, hogy sorakozzon minden székely-magyar ember.
 
Az Erdélyi Magyar Ifjak felkér minden erdélyi magyart és székelyt, hogy csatlakozzon március 10-én a Székely Szabadság Napja alkalmából szervezett autonómiatüntetéshez Marosvásárhelyen, a Székely Vértanúk emlékművénél. Tegyünk hitet legfőbb célunk mellet, és mutassuk meg a székely szabadság ellenzőinek, hogy Márton Áron és Nyírő József népe nem adta fel!
 
Közösen kiáltsuk a világ felé: mi itthon vagyunk, és itthon maradunk!
 
 
Az Erdélyi Magyar Ifjak elnöksége nevében,
Sorbán Attila Örs
elnök
 
Oldal tetejére
„Az lesz a miénk, amit ki tudunk küzdeni magunknak!” (Kós Károly)