10 éves az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI)

December 15-én a Bod Péter Diakóniai és Tanulmányi Központban ünnepelte megalakulásának tizedik évfordulóját az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI). A több mint 120 ünneplő között jelen voltak alapítók és a jelenlegi tagság, valamint az EMI célkitűzéseit szintén felvállaló, a szervezet munkáját segítő meghívottak.

 
Az egész napos programot Sorbán Attila Örs, az EMI országos elnöke nyitotta meg, aki örömét fejezte ki, hogy szép számban gyűltek össze a volt és jelenlegi tagok Erdély minden szegletéből.
 
Soós Sándor, az EMI megalapítója a kezdeti időkről beszélt, és reményét fejezte ki, hogy az szervezet továbbra is szem előtt tartja a 10 évvel ezelőtt felvállalt célokat.
 
A továbbiakban az ünnepség meghívottai köszöntötte az megjelent fiatalokat, ki személyesen, ki pedig egyéb elfoglaltságai miatt levélben: Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke, Sorbán Attila, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) székelyföldi pártigazgatója, Bozsó Imre Lehel, a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) elnöke, Strahl Zoltán az Egyesült Magyar Ifjúság elnöke, Bagoly Zsolt az EMI volt alelnöke és tiszteletbeli tagja. Levélben küldte el üdvözletét Toró T. Tibor a Néppárt elnöke, Tőkés László püspök, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke és Farkas Gergely, a Jobbik Magyarországét Mozgalom (Jobbik) országgyűlési képviselője.
 
Az ünnepélyes megnyitó után az EMI régi tagjai beszélgetés keretében, fényképek és videók segítségével elevenítették fel az elmúlt 10 év történéseit. Soós Sándor és Bagoly Zsolt a Kolozsvári Ifjak, míg Nemes Előd és Furus Levente a sepsiszentgyörgyi, Tőke Ervin a csíkszeredai, Körtesi Sándor a marosvásárhelyi szervezetek megalapítói voltak, ők osztották meg a jelenlegi tagokkal a meghatározó tapasztalatokat és a hosszú távon eredményt hozó megmozdulások történetét.
 
Délután az ifjú EMI-sek műhelymunkákon vettek részt, az ifjúság- és nemzetpolitika, az EMI-brand és a rendezvényszervezés közül választhattak őket érdeklő műhelytémát.
 
Az ünnepség táncházzal zárult, és a részvevők reményüket fejezték ki, hogy 10 év múlva még nagyobb számban és még több elért eredménnyel a hátuk mögött fogják megülni a szervezet újabb kerek születésnapját.
 
 
2012. december 17.
Kolozsvár
EMI sajtóiroda
 
 
Megnyitó  Soós Sándor alapító, tiszteletbeli elnök
 
  Tagkártyák átadása  
 
Táncház
Soós Sándor alapító,  tiszteletbeli elnök
Oldal tetejére
„Az lesz a miénk, amit ki tudunk küzdeni magunknak!” (Kós Károly)