Erdélyi Magyar Ifjak küldöttgyűlése: tovább a nemzeti úton!
Küldöttgyűlést tartott az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) országos szervezete. Október 27-én 14 helyi szervezet közel hatvan küldöttje vett részt a Gyergyószentmiklós melletti Borzonton megszervezett tanácskozáson. 
 
A tisztújító küldöttgyűlés Sorbán Attila Örs 19 éves egyetemi hallgatót választotta meg elnöknek, aki Lovassy Cseh Tamás leköszönő elnöktől veszi át a 10 éves szervezet vezetését. A három alelnöki funkciót Bálint Erzsébet, Szakács Júlia és Szűcs Péter töltik be, míg titkárnak Farkas Zsuzsát választották. 
 
Sorbán Attila Örs frissen megválasztott EMI-elnök elmondása szerint, a 2013-as év a szervezeti építkezés időszaka lesz, de folytatni kívánják a külön szakterületekre (pályázatírás, szervezetvezetés, médiaismeretek stb.) lebontott képzéssorozatokat is. 
 
Soós Sándor, az EMI korábbi vezetője, jelenleg tiszteletbeli elnöke az alapítók nevében felhívta a figyelmet a szervezet elhivatottságának fontosságára és alapvető céljainak szem előtt tartására, azaz: "folytatni az egy évtizedes munkát, tovább a nemzeti úton". 
 
Az elnökség elfogadta az új helyi szervezetek megalakulását, így Nagyborosnyó, Nyárádszentbenedek, Zabola és Barót szervezeteivel 18-ra bővült az EMI tagszervezeteinek száma.
 
Az új elnökség prioritásként kezeli a nemzeti ügyek felvállalását és a civil eszköztár használatával a magyarságért való tevékenykedést.
 
2012. október 29.
Kolozsvár
EMI sajtóiroda
 
Oldal tetejére
„Az lesz a miénk, amit ki tudunk küzdeni magunknak!” (Kós Károly)