Vezetőképzőt és stratégiázót tartott az EMI

A péntek délután érkező érdeklődők Erdély számos régiójából jelentkeztek a Marosvásárhely melletti településen megtartásra került eseményre, hogy közösen gondolkodjanak aktuális problémáinkról, és meghatározzák egy esetleges erdélyi ifjúsági stratégia rövid távú alapelemeit. 

 
Sikó László mezőpaniti EMI elnök, az esemény projektfelelőse, a péntek esti órákban köszöntötte az érdeklődő fiatalokat, mely után megkezdődött a hétvége előre eltervezett programja. A szervezők szándéka szerint helyet kapott Bozsó Imre Lehel, a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) elnökének előadása, az erdélyi civil szféra jelenlegi helyzetéről, valamint egy szervezeti helyzetfelmérő műhelymunka (S.W.O.T.-analízis), melyet a február 24-26. között, szintén az EMI szervezésében, Sepsiszentgyörgyön lezajlott pályázatíró képzés összefoglalója és kiértékelője követett. A tizenegy erdélyi városból érkező fiataloknak lehetőségük volt, egy további műhelymunka keretei között, egy rövid távú ifjúsági stratégia kidolgozására, melyben meghatározhatták az általuk prioritásnak vélt programpontokat, melyek kitörést jelenthetnek a civil szervezetek holdudvarában tapasztalható utánpótláshiányból, valamint támogatási nehézségekből. 
 
A szombat estét a marosvásárhelyi Silver Smoke amatőr diákegyüttes koncertje zárta, majd vasárnap a jelenlévők, a közös istentisztelet után, kiértékelték a hétvége eseményeit. A jelenlevők meglátásai szerint az ehhez hasonló rendezvényekre nagy szükség van, hiszen az erdélyi ifjúsági-civil élet utánpótlása és szakmai képzése kiemelten fontos a tevékenykedni akaró közösségek számára. 
 
Az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) mezőpaniti rendezvénye a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósulhatott meg.
 
Sikó László - elnök
Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) – Mezőpanit
 
2012. március 5.
 
Oldal tetejére
„Az lesz a miénk, amit ki tudunk küzdeni magunknak!” (Kós Károly)