Tisztújító küldöttgyűlést tartott az EMI - Generációváltás Erdély második legismertebb szervezetében

Idén második alkalommal, november 26-án tartott küldöttgyűlést az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) országos szervezete az EMI-táboroknak is minden évben otthont adó Gyergyószentmiklóson, a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

Tizenhárom tagszervezet mintegy hatvan küldötte vett részt azon a tanácskozáson, melynek fő feladata az elmúlt év kiértékelése tagszervezeti, elnökségi és szakcsoportvezetői beszámolók által, valamint az új képviselet megválasztása.
 
 
Soós Sándor, az EMI alapító elnöke, a találkozó elején felvázolta a szervezet jelenlegi helyzetét, majd tudatta a megjelentekkel, hogy a továbbiakban nem kíván tisztséget vállalni az EMI életében, ugyanis meglátása szerint az új generáció megérett arra a feladatra, hogy biztos kézzel irányítsa a több száz tagot tömörítő szervezetet. Mint kifejtette, az alakulás óta eltelt közel tíz év során sikerült egy olyan életképes ifjúsági csoportosulást létrehozni, mely meghatározó eleme az erdélyi közéletnek, így ennek tudatában nyugodt lelkiismerettel adhatja át a szervezet irányítását, ő maga pedig a civil életben szerzett tapasztalatait politikai téren kamatoztatja tovább.
 
A megjelent helyi elnökök beszámolóiból kiderült: a Sepsiszentgyörgyön márciusban megtartott utolsó küldöttgyűlés óta számtalan tevékenységet bonyolított le a tizenhárom alapszervezet, melyek közéleti és kulturális témákat is egyaránt érintettek. Alkalom adódott az alakulóban levő helyi szervezetek bemutatására is (Zilah, Szatmátnémeti és Pósalaka), melyek határozott tervekkel vágnak neki a jövő évi munkának.
 
 
A döntési joggal rendelkező küldöttek titkos szavazáson választották meg Lovassy Cseh Tamást (eddigi országos alelnököt) a szervezet élére, valamint egy szerkezeti átszervezést követően három alelnök is megválasztásra került, név szerint: Bálint Erzsébet, Sorbán Attila Örs és Szűcs Péter. A titkári funkció betöltésére Szakács Júliát kérte fel az EMI Küldöttgyűlése, aki elvállalta a megbízást, így a következő egy évben az így kialakult öt fős elnökség vezeti Erdély második legismertebb ifjúsági szervezetét.
 
Az új elnökség fő feladatául tűzte ki a szervezet megerősítését és tagjainak további képzését, hogy a közeljövőben szakmailag felkészült vezetőket tudjon az erdélyi közélet számára felmutatni. Továbbá prioritásként kezelik a márciusra esedékes tíz éves szervezeti évfordulót is, amelyre külön rendezvénnyel készülnek majd.
 
A jelenlevők egyöntetűen választották meg Soós Sándort az Erdélyi Magyar Ifjak tiszteletbeli elnökének és felkérték a VIII. EMI-tábor főszervezésére, melynek előkészítéséhez már a hétvégén hozzá is látott az EMI csapata.
 
Az EMI elnöksége,
2011. november 29., Kolozsvár
Oldal tetejére
„Az lesz a miénk, amit ki tudunk küzdeni magunknak!” (Kós Károly)