Levelezős vetélkedő
Felhívás
Az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) Népesedésért- és Szórványért szakcsoportja levelezős vetélkedőt hirdet 9- 11 osztályos diákok számára Népesedés a szórványban címmel. A vetélkedő célja, hogy felhívja a figyelmet az erdélyi magyarságot érintő népesedési problémákra és feladatokra.
 
A részvételhez egy feladatlapot kell kitöltenie minden pályázónak, amely az említett témával kapcsolatos kérdéseket, valamint egy egyéni kutatómunkát igénylő feladatot tartalmaz. Az űrlapokat a www.nepesedesert.gportal.hu oldalról lehet letölteni, június 6-ig kell kitöltve elküldeni a nepesedes@yahoo.com címre. Ezen a honlapon, valamint a nepesedes azonosítón lehet további információkat kérni a vetélkedőről.
A beküldött munkákat egy szakértőkből álló bizottság fogja értékelni, melynek tagjai: Túry Krisztina, A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetője, Bardócz Csaba református lelkipásztor, az öt éves háttérrel rendelkező Adj, király, katonát! vetélkedő szervezője és Kémenes Lóránt plébános, a küküllőszögi szórványközösség meghatározó alakja.
A legeredményesebb dolgozatok június 27-én, előzetes eredményhirdetés után kerülnek díjazásra. A nyerteseket értékes könyvcsomagokkal és EMI-táboros belépőkkel fogják díjazni a szervezők.
 
 
Oldal tetejére
„Az lesz a miénk, amit ki tudunk küzdeni magunknak!” (Kós Károly)