A Zene ünnepe: sikerrel zárult a Diákegyüttesek Találkozója

 

Harmadik alkalommal szervezte meg az EMI sepsiszentgyörgyi csapata a Diákegyüttesek Találkozóját. Az április 2-i rendezvény keretében tíz fiatal együttes lépett színpadra, megmutatva tudásukat és összemérve erejüket. Az est fénypontjaként az Ossian zenekar lépett fel, akik koncertjükkel elkápráztatva a nézőközönséget méltón zárták az estét.  Ahogy közeledett az este, az érdeklődök köre is egyre jobban bővült, mindenki izgatottan várta a végeredményt, hogy melyik csapatnak sikerül elkápráztatni a zsűri tagjait. 

 
A fiatal fellépőket nyolc tagú zsűri értékelte: Dancs Zsolt – a Szentgyörgy Napok programszervezője, Martinka János – az ERSZI (Erdélyi Rendezvényszervező Iroda) vezetője, Hornyák Péter – az Ossian zenekar dobosa, Kerekes Lóránt – a Sepsi Rádió műsorvezetője, Schervenka Endre – a Rockpolis Média kiadó vezetője, Váncsa Attila – a Kovászna Megyei Diákönkormányzat alelnöke, Péter Csanád – a HDT tavalyi győztese, a marosvásárhelyi Guillotine zenekar gitárosa, valamint Birtalan Etele, az EMI képviselője. A bemondói szerepet Kerekes Lóránt és Zsombori Csaba töltötték be.
 

 
Eredmények:
 
1. hely: Chance at Last Day (Sepsiszentgyörgy) – Szentgyörgy Napi fellépés és továbbjutás a Local Heroes országos döntőjére
2. hely: Elendil (Marosvásárhely) – fellépés az V. Metal Rudin és az Ossian előtt. Különdíj: Szentgyörgy Napi fellépés
3. hely: Candelabra (Csíkszereda-Gyergyószentmiklós) – fellépés a Zöld Nap Egyesület táborában és az Ikafalvi Kulturális Napokon
4. hely: Tobacco Band (Sepsiszentgyörgy), a közönségszavazás nyertesei – Live-M Tábor és továbbjutás a Local Heroes országos döntőjére
5. hely: Graphic (Brassó)  – EMI különdíj: fellépés a VII. EMI Táborban
 
Dícséretben részesültek: Wortex (Sepsiszentgyörgy), Hot Snow Storm (Gyergyószentmiklós), Földalatti Front (Sepsiszentgyörgy), Rock Revolution (Székelyudvarhely), Backlash (Marosvásárhely).
 

 
 
A zsűri bronzéremmel a Candelabra együttest tüntette ki. A 2009-ben alakult csapat stílusa alternatív, pop, rock, akusztikus elődással. A fiatalok elkápráztatták az érdeklődőket. A pörgős számok mellett néhány gondolatébresztő dallam is hallható volt, melyek változatossá tették szereplésüket.
 
Ezüstéremmel gazdagodott az Elendil együttes, amely 2010-ben alakult. Stílusuk fülbemászó szimfónikus power-metál, lenyőgözték a jelenlevőket. Optimistán tekintenek a jövőbe, bíznak abban, hogy még ebben az évben megjelenik a lemezük.
 
Aranyéremmel jutalmazta a zsűri a Chans at Last Day nevű groovcore zenakart, amely 2010-ben alakult. A legfőbb céljuk pedig az volt, hogy jó eredményt érjenek el a Diákegyüttesek Találkozóján, amelynek eleget is tettek!
 
Azonban a közönségdíjas együttesekről sem szabad megfeledkezni. A legkedveltebbnek a sepsiszentgyörgyi Tobacco Band bizonyult. Több saját dallal büszkélkedhetnek. A stílus magába foglalja a funk, blues, hard rock, valamint az alternatív zene elemeit is.
 
A többi együttes is nagyon jól helytállt, rátermettségükkel és zeneszeretetükkel belopták magukat a közönség szívébe.
 
A 2010-ben alakult Wortex együttes zenei stílusa a rock és a metál. A sepsiszentgyörgyi banda 15-16 éves diákokból áll, rendkívül fiatal koruk ellenére jól uralták a színpadot, az egyik gitáros színpadi mozgása nagyon jó benyomást keltett. A marosvásárhelyi Backlash együttes 2008-ban alakult, ők már második alkalommal vettek részt a HDT-n. A Graphic együttes 2008 szeptemberében alakult,  Brassóból érkeztek. Sikeresen vették az akadályt,  színes egyéniségükkel és jól megválasztott dalaikkal jó hangulatot varázsoltak a sportcsarnokba. A Rock Revolution Udvarhelyről érkezett, 2010-ben alakult, rockzenét játszottak és jó benyomást keltettek, ők voltak az egyik legfiatalabb zenekar az estén. A Földalatti Front zenei stílusa a hip-hop valamint a rap. A két tagból álló csapat nagy feladatnak érezte, hogy egyedüli hip-hop fellépőként kell helyt állniuk, mégis jól teljesítettek. A gyergyószentmiklósi Hot Snow Storm 2008-ban alakult. Stílusuk: pop, rock, alternative. Jó érzéssel töltötte el őket, hogy koncertjük közben látszott néhány ember arcán az öröm.
 
Az EMI szervezőcsapata összehangolt munkát vitt véghez, sikeresen lebonyolította a rendezvényt. A közel ezer fős közönség az ismert Ossian dallamok felcsendülése hallatán együtt énekelt és szórakozott.
 
Forrás: emihirek.ro
 

 

Oldal tetejére
„Az lesz a miénk, amit ki tudunk küzdeni magunknak!” (Kós Károly)