Március 15. - Marosvásárhely
Felvonulást szervez az Erdélyi Magyar Ifjak marosvásárhelyi szervezete
 
A marosvásárhelyi EMI idén is megszervezi Március 15-ei ünnepségét, melynek célja, hogy a város lakói közösen ünnepeljenek felemelt fővel és nyitott szívvel. Ezért a szervezőknek az idei évben is az elsődleges céljuk, olyan program összeállítása, mely nem szól politikáról, vagy jelen szervezetek érdekeiről, hanem a múlt dicsőségét hirdeti, a jelen fontosságát melyben a márciusi ifjak hitével és lelkesedésével kell küzdenünk, hogy emberként, magyarként élhető körülményeket teremtsünk a magyarságnak Marosvásárhelyen.
 
Az elmúlt évekhez hasonlóan a rendezvény a Petőfi szobornál veszi kezdetét. 
 
Az ünnepelni vágyók este hétkor gyülekeznek a Petőfi szobornál, majd onnan indulnak, gyertyás menetet alkotva, a székely vértanúk emlékművéhez ahol az ünnepi műsorra kerül sor. 
 
Az érdeklődők számíthatnak a fiatalok ünnepi beszédeire, kórus művekre és, idén először, egy rövid szabadtéri színdarabot is megnézhetnek, a Kamasz társulat előadásában. 
 
A szervezők minden ünnepelni vágyó tiszta lelkű magyar embert felkérnek, hogy csatlakozzon az ünnepi felvonuláshoz, majd vegyen részt a megemlékezésen.
 
Marosvásárhelyi EMI
Oldal tetejére
„Az lesz a miénk, amit ki tudunk küzdeni magunknak!” (Kós Károly)