Évindító műhelytábor az EMI-ben
 
Az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) országos szervezete február 11-13. között megtartotta idei első műhelytáborát a Kolozsvár melletti Ördögkeresztúron. Kilenc településről 32 szervezeti tag vett részt a három napos rendezvényen, ahol az egyesület éves teendőiről esett szó.
 
A nagyrészt helyi vezetőkből összeálló csapat közös elhatározással két újabb EMI-szakcsoportot alakított meg. 1. A Nemzetpolitikai szakcsoport – vezetője Csomortányi István nagyváradi elnök – első feladata az EMI által képviselt nemzetpolitikai irányelvek megszövegezése, melyet egységesen felvállal a szervezet tagsága közéleti tevékenysége során. 2. A Népesedési szakcsoport – irányítója Boros Rezső – egyik első feladata a közelgő népszámlálást megelőző ismeretterjesztő kampányban való részvétel. Az Áldás Népesség Mozgalommal közösen meghirdetett, „A 3. királyfi vagy királylány” (www.aldasnepesseg.ro) c. pályázat lebonyolítását követően a frissen alakult szakcsoport egyéb hasonló figyelemfelkeltő akciókat tervez a népesedés ügyében.
 
  
 
A nemzetpolitika és a népesedés lesznek az idei EMI-tábor (2011. augusztus 10-14.) központi témái is. A szervezők szándékában áll a rendezvényt egy olyan nemzetpolitikai műhellyé alakítani, mely nem csak értékeli és elemzi az erdélyi, valamint Kárpát-medencei közéleti eseményeket, hanem tematizálja és alakítja is azokat.
A VII. EMI-táborban jelen lesznek a nemrégiben megalakult Erdély Mentőcsoport képviselői is, akik az öt nap során mentési és segélyezési alapismereteket oktatnak.
Részletes információk hamarosan a www.emitabor.hu/erdely honlapon.
 
A találkozó végén a résztvevők meghatározták az Erdélyi Magyar Ifjak tisztújító küldöttgyűlésének időpontját: 2011. március 26.
Oldal tetejére
„Az lesz a miénk, amit ki tudunk küzdeni magunknak!” (Kós Károly)