MIKen az EMIsek

December 11-én ülésezett a MIK (Magyar Ifjúsági Konferencia), melynek az EMI is teljes jogú tagja. Lovassy Cseh Tamás, alelnök és Soós Sándor, elnök  vett részt az  EMI részéről az eseményen. A tanulságok halmaza bőséges.

 
December 10-én lehetősége volt a konferenciának meglátogatni Schmitt Pált, aki végtelenül közvetlen volt és szimpatikus. Természetesen a találkozó szimbolikus jelleggel bír. A magyar ifjúsági közélet legjelentősebb szervezeteit tömörítő MIK még nem képviselte magát soha ilyen magas szinten, így nyílvánvaló eredménynek könyvelhető el. A találkozó – mely nagyjából egy órás volt – kellemes hangulatban ért véget és megalapozta másnapi, parlamenti jelenlétünket.
 
Ugyanis 11-én az Országház delegációs termében tarthatta meg a MIK gyűlését, melyet Kövér László házelnök nyitott meg. A két közjogi méltóság (Schmitt és Kövér) ilyen jellegű szereplése egyértelmű biztosíték arra, hogy a MIK helyzetbe kerülhet és elismert a „hivatalosságok” részéről is, annak ellenére, hogy a kül. minisztériumokkal még lehet, sőt kell is meccsezni.
 
A találkozó után azt a következtetést vonhatjuk le, hogy bár a MIK egy olyan fóruma a szervezeteknek, mely kellő képpen tömöríti a különböző irányultságú és célú társaságokat, még vannak szép számmal hiányosságok és az elmúlt nyolc esztendő nehézségei is rányomták bélyegüket a MIK-re. Amennyiben sikerül komolyabb alapokra helyezni ezt a formációt és megtöltjük munkával, akkor azonban egy olyan lehetőség lesz a kezünkben a konferencia által, mely felhasználható majd érdekérvényesítésre, lobbira és megnyílvánulási fórum is lehet.
 
Az alábbi linken a zárónyilatkozat – LINK: http://erdely.ma/dokumentum.php?id=79924&cim=az_orszaghazban_ulesezett_a_magyar_ifjusagi_konferencia . Mint ismert, a következő MIK Őrvidéken lesz.
 
Oldal tetejére
„Az lesz a miénk, amit ki tudunk küzdeni magunknak!” (Kós Károly)