EMI-sek az Országházban

December 1-én Budapesten, a Kulturális és sajtóbizottság ülésén Soós Sándor az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) elnöke és Lovassy Cseh Tamás alelnök képviselte a 2010-es esztendőben immár hatodszor megrendezésre került EMI-tábor szervezőcsapatát.

A bizottsági ülés első napirendi pontjának tárgyalására meghívást kaptak azon szakmai szervezetek képviselői, kik szervesen részt vesznek a magyarországi fesztiválok megrendezésében és azok lebonyolításában. A meghallgatás során a meghívottak elmondhatták azon problémáikat, melyek a szervezői munka folyamán adódhatnak, s melyek a minisztérium segítségével kiküszöbölhetővé válhatnak. 

A megjelent szervezők között - erdélyiként egyedül - Soós Sándor elmondta, hogy az EMI-táborok igyekeznek betölteni azon szerepüket, hogy évről-évre nemzetpolitikai műhellyé változtassák a 3-as kilométernél található tábort, elősegítve az erdélyi magyarság testi és szellemi fejlődését, jó kikapcsolódási lehetőséget biztosítva a fiatalabb genereációknak is. Leszögezte: az EMI minden párttól és politikai szerveződéstől független, civil szervezet, mely adományokból, önerőből és pályázati forrásokból valósítja meg tevékenységeit. Ezzel kapcsolatban a szervezet elnöke azon reményét fejezte ki, hogy a pályázati rendszer átpolitizáltsága hamarosan megszűnik és az elbírálások szakmai alapon történnek meg, az ifjúsági szervezetek képviselőinek bevonásával.
 
Az ülés végén sikerült felvenni a kapcsolatot a Magyar Fesztivál Szövetség elnökével, ki támogatásáról biztosította az EMI szervezőcsapatát, ezáltal nyitva utat az együttműködés felé. 
 
Oldal tetejére
„Az lesz a miénk, amit ki tudunk küzdeni magunknak!” (Kós Károly)